چطور خلاقیت خود را در محیط استارتاپ حفظ کنیم
در یک محیط کار استارتاپ، چالشهای بسیار زیادی وجود دارد. اما یکی از مهمترین این چالشها این است که افراد خلاق، خلاقیت خود را در روزمرگی کار حفظ کنند.
یک محیط استارتاپ شلوغ میتواند خسته کننده بوده، خلاقیت شما را ضعیف کند و تمام تمرکزتان را معطوف به وظایفی کند که به توجه شما نیاز دارند. اگر در بخش دیگری از شرکت به حضور شما نیاز بیشتری باشد، ممکن است حتی نقش و وظیفه شما تغییر کند. درنتیجه، زمانی که در یک استارتاپ سعی در زنده نگهداشتن شور و اشتیاق و خلاقیت خود دارید، این میتواند بسیار چالشبرانگیز باشد.
بنابراین، هر شرکتی با توجه به تیمی که دارند و زمینهای که روی آن کار میکنند با چالشهای متفاوتی روبهرو میشود؛ اما سوالی که برای همه آنها مطرح است این است که:
«چطور میتوان در یک استارتاپ شلوغ، خلاقیت خود را حفظ کرد؟»
زمان خود را مدیریت کنید
بیایید با یادآوری این نکته شروع کنیم که شما مسئول زمان خودتان هستید. بله در استارتاپ، اولویتها و اهداف مدام در حال تغییر هستند، اما مدیریت همه کارها در کنار خلاقیت بستگی به شما دارد.
شاید خیلی چالشی به نظر برسد، اما اگر خودتان را از حواسپرتیها دور نگهدارید، کار غیرممکنی نیست. با تقسیمبندی زمانتان در هر روز شروع کنید و بر روی آنچه که اهمیت بیشتری دارد تمرکز کنید.
به این شکل شما از پیشآمدهای جدید بیخبر نمیمانید و در عین حال قادر خواهید بود که اولویتهایتان را حفظ کنید. درنتیجه زمان کافی برای پرداختن به خلاقیت در زمینههای مهمتر خواهید داشت.
برای تمام تغییرات غیرمنتظره آماده باشید
کار کردن در یک استارتاپ به این معنی است که باید همیشه انتظار اتفاقات غیر منتظره را داشته باشید.
چه یک تغییر مثبت باشد یا منفی، همیشه یک دلیل جدید وجود دارد تا همه کارهایی که انجام میدهید را رها کرده و روی چیز دیگری تمرکز کنید.
ممکن است یک موفقیت ناگهانی باشد یا یک بحران بزرگ، بههرحال نتیجه یکسان است. شما باید تمام تلاش خود را برای مقابله با آن به کار بگیرید و لازم است که برنامهریزی عالیتان را کنار بگذارید.
درست در همینجاست که باید مهارتهای سازماندهیتان را ارتقاء دهید. بسیار اهمیت دارد که به اندازه کافی زرنگ و تیز باشید تا اولویتهایتان را تغییر داده و آماده کمک کردن شوید.
این مهارتی است که در یک محیط استارتاپ بسیار ارزشمند و مهم است و زمانی که توانایی مدیریت آن را پیدا کنید خواهید دید که دیگر هیچ سورپرایزی برایتان وجود نخواهد داشت. درنتیجه در شلوغترین زمانها نیز میتوانید اولویتهایتان را پیدا کرده و با آرامش، تمام توان و خلاقیت خود را به کار بگیرید.
برای لحظات خلاق خود ارزش بگذارید
اگر درمورد آنچه انجام میدهید ذوق و اشتیاق دارید و از خلاقیت خود در آن لذت میبرید، پس حتما میدانید که ادامه دادن انجام آن چقدر موثر و پراهمیت است.
این کار میتواند نوشتن، طراحی، عکاسی، و یا هر شکل دیگری از خلاقیت باشد که شما علیرغم تمام مشکلات روتین محیط کار، نسبت به حفظ آن در برنامه خود احساس نیاز میکنید.
بهعنوان بخشی از یک محیط استارتاپ پویا، حفظ خلاقیت همیشه کار آسانی نیست، اما غیرممکن هم نیست.
هرکدام را که برای شما مناسبتر است انتخاب کنید و آن را در روتین هفتگی خود بگنجانید:
1- هر روز یک زمان خاص را به فعالیت خلاقانه خود اختصاص دهید
2- یک دفترچه برای یادداشتها و نوتهایتان داشته باشید
3- بیرون از محیط کار هم خلاقیت خود را ادامه دهید
4- از تعطیلات برای ارتقاء خلاقیت خود استفاده کنید
5- بعد از یک مدت کار زیاد، یک روز استراحت برای خودتان در نظر بگیرید
6- در فضای کارتان تغییراتی ایجاد کنید
7- در طول زمان ناهار یک پیادهروی کوتاه داشته باشید
8- کتاب بخوانید
9- به پادکست گوش دهید
10- از لحظات روزمرهتان الهام بگیرید
11- با افراد خلاق کار کنید
خلاقیت خود را به عنوان یک کار عادی و روزمره تلقی نکنید
اگر از کاری که انجام میدهید لذت میبرید، باید این شوروشوق را حفظ کنید. لحظات خلاق شما به راحتی میتوانند به بخشهای ارزشمند زندگی شما بدل شوند. آنها همیشه به شما یادآوری میکنند که دوست ندارید از شر آنها خلاص شوید، و به شما کمک میکنند تمرکز کنید و همچنین میتوانند شما را در یک روز شلوغ آرام کنند.
از ابزار خلاقانه استفاده کنید
تا میتوانید دورتان را با خلاقیت پر کنید، ابزار کاری شما هم از این قاعده مستثنی نیستند. معمولا در محیط استارتاپ همواره ابزار جدیدی برای آشنایی وجود دارند، درواقع این خلاقیت است که ماهیت اصلی هر نوعی از استارتاپ را شکل میدهد. اما خود شما هم باید به دنبال ایدههای تازه باشید که قوه خلاقیت و ذهنتان را به چالش بکشند. برای مثال ابزارهای چند کاربردی نمونه بسیار مناسبی هستند.
یکی از این ابزارها که به ویژه در دفاتر جدید و مدرن طرفداران زیادی پیدا کرده، رولر دیواری مدوس است. شما میتوانید این ابزار کمجا، جذاب و شیک را روی دیوار نصب کرده و به شیوههای مختلف آن را به کار بگیرید:
1- ابعاد بزرگ رولر دیواری مدوس: به عنوان یک برد برای اعلانات یا نظرسنجی یا در زمان جلسات و ارائههای گروهی
2- ابعاد کوچک رولر دیواری مدوس: به عنوان دفترچه یادداشت دیواری که هر فرد میتواند در کنار میز خود داشته باشد و برنامههای خود را روی آن نوشته یا کار خود را بر روی آن ارائه دهد.
3- رولر دیواری مدوس علاوه بر طراحی کاربردی و شیکی که دارد، عمری طولانی داشته و میتوانید تا مدتها از آن استفاده کنید و با تمام شدن هر رول کاغذ، رول کاغذ دیگری را جایگزین آن کنید.
رولر کاغذ یادداشت و یادآوری دیواری مدوس، کمجا و به صرفه بوده و با نصبی ساده میتوانید با انواع قلمها و رنگهای مختلف، اهدافتان را با الگویی انگیزهبخش روی آن بنویسید. اجزای تشکیل دهنده رولر کاغذ یادداشت و یادآوری دیواری مدوس عبارتند از : (یک سازه اصلی فلزی، یک میله نگهدارنده رول، یک تسمه جداکننده، یک رول کاغذ کرافت یا رول کاغذ سفید 80 گرمی، هشت عدد پیچ چهارسو و رول پلاک، یک عدد ماژیک مشکی، یک راهنمای نصب)
همچنین رولر کاغذ یادداشت و یادآوری دیواری مدوس نسبت به تخته وایت برد و تخته سیاه دارای ظاهری دکوراتیو و زیبا و با قیمت مناسب تری بوده و به محیط کار یا زندگی شما جلوهای زیبا میبخشد و همینطور به خاطر متراژ نسبتاً زیاد رول کاغذ، تا مدت زیادی (بیشتر از یکسال) نیاز به تهیه کاغذ نیز ندارد .
سفارش و خرید آنلاین از وب سایت ما : medosdesign.com
امور پشتیبانی و نمایندگی : ۶۱۱۳ ۵۳۳ ۰۹۹۰
به خودتان انگیزه بدهید
با جملات انگیزشی سعی کنید خودتان را پرشور نگه دارید و مرزها و محدودیتهای معمول فکری را از خودتان دور کنید تا جای بیشتری برای خلاقیت باز شود، حتی در شلوغترین دورههای کاری؛ لازمه یک استارتاپ موفق و بدیع، عبور از همین محدودیتهاست.
حتی میتوانید از رولر دیواری مدوس در این زمینه هم کمک بگیرید. در محیط استارتاپ معمولا همه افراد سعی میکنند انگیزه را بالا برده و فضایی پویا ایجاد کنند. میتوانید هرروز جملاتی انگیزشی روی رولر دیواری مدوس، یا همان دفترچه یادداشت دیواری خود، بنویسید. یا حتی میتوانید یک رولر دیواری مدوس با ابعاد بزرگ را به عنوان برد انگیزشی در مرکزیت دفتر قرار دهید تا هرکس بتواند جملاتی روی آن نوشته و انرژی مثبت خود را با دیگران به اشتراک بگذارد.
«خلاقیت شیوه تفکر من نیست، روشی است که دوست دارم زندگی کنم» - Paul Sandip
سخن آخر
مدتها تصور غلطی وجود داشت که خلاقیت یک استعداد ذاتی است، اما امروزه به این دانش رسیدهایم که علاوه بر اینکه خلاقیت یک مهارت اکتسابی است، برای حفظ آن نیز باید تلاش کرد و دقیقا مانند اجزای بدن، اگر به کار گرفته نشود و به چالش کشیده نشود، توان خود را از دست داده و ضعیف خواهد شد. ازطرفی، ایدههای خلاقانه، عامل اصلی تمایز یک استارتاپ محسوب میشوند که میتوانند یک استارتاپ را در میان مصرفکنندگان محبوب کرده یا آن را به سرعت به یک استارتاپ ناموفق و کسب و کاری از کار افتاده تبدیل کنند.